LTO paardenwelzijnsavonden

Op 3 & 5 juni en op 3 & 11 juli 2019 heb ik een bijdrage gegeven over paardenwelzijn tijdens de LTO paardenwelzijnsavonden. Op verschillende locaties in het land (Eemnes, Terheijden, Hulsberg, Westerkwartier) hetzelfde concept voor de LTO leden. Met de presentaties ben ik ingegaan op:
o Wat is paardenwelzijn?
o Wat is de wetenschappelijke onderbouwing voor de belangrijkste thema’s van paardenwelzijn? En wat weten we nog niet?
o Hoe kan je paardenwelzijn meten?
o Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor de Nederlandse omstandigheden?
IMG-20190612-WA0003 Continue reading

Transport van slachtpaarden

Wageningen UR heeft Horsonality ingehuurd om als expert deel te nemen aan het EU Transport Guides project. In dit project worden voorbeelden verzameld van ‘good’ en ‘best practices’. Afgelopen maand is met een expert groep nagedacht over voorbeelden rond het klaarmaken voor het transport, het laden van de paarden, tijdens het transport, bij het uitladen en na afloop. Veel positieve energie met deze groep van experts.

20160127_163045

Coronageluid

Wageningen UR heeft Horsonality ingehuurd bij het vragenlijstonderzoek onder paardenhouders naar hun ervaringen met het houden van paarden onder hoogspanningsverbindingen in Nederland. De interviews zijn alleen gericht op het effect van coronageluid op het gedrag van paarden. In het onderzoek wordt de mening van de paardenhouders weergegeven. Het rapport is te vinden via de volgende link: http://edepot.wur.nl/369581

29 november training team Bokt.nl

Op zaterdag 29 november heb ik samen met Menke Steenbergen (Centaur) en Anneke Hallebeek (voedingsadvies) training gegeven aan een enthousiaste groep paardenliefhebbers van het Bokt.nl team. We waren daarvoor op bezoek bij de manege en ponykamp de Burght in Barneveld, waar ze een prachtige vrijloopstal hebben waar manege- en pensionpaarden in staan.

SONY DSC

Workshop veterinarian practitioners

From April 10-12th 2014 the European Commission, together with the Federation of Veterinarians of Europe, organised its 7th workshop on Animal Welfare for veterinarian practitioners. Together with Jo White (Progressive Ideas) and Professor Jacek Łojek (Warsaw Faculty of Veterinary Medicine) we provided a full afternoon of lectures on horses welfare at farms, markets, and transport and a method for the assessment of horse welfare. At the Horse national Stable Tack (www. solack.pl) 20 delegates experienced how the assessment of horse welfare can be executed.DSC_0135

1 2